Plaketa mestne občine Kranj za leto 2011

Kranj 10.12.2011 - Koronarno društvo Gorenjske je za dolgoletno humanitarno in strokovno delovanje na področju rehabilitacije srčno-žilnih bolnikov ob občinskem prazniku Mestne občine Kranj prejelo Plaketo Mestne občine Kranj za leto 2011. Plaketo je na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku Mestne občine Kranj prevzel predsednik društva Jože Benedik.
Priznanje za strokovno in usklajeno delovanje društva je predvsem priznanje več kot dvajsetim prostovoljcem, ki so in še vedno opravljajo svoje humano delo prostovoljno in brezplačno in vsem dosedanjim predsednikom, ki so pustili velik pečat pri razvoju in širitvi društva.
Društvo s svojimi strokovnimi rehabilitacijskimi programi omogoča srčnim bolnikom celovito rehabilitacijo začeto v bolnišnici ali toplicah.
V društvu deluje 10 telovadnih skupin s katerimi vadi 12 izšolanih diplomiranih fizioterapevtov. V Kranju deluje 5 skupin. Dve v ZD Kranj, dve na OŠ Simon Jenko, PE Primskovo in ena na OŠ Jakoba Aljaža. Dve skupini delujeta v Radovljici, ena na Jesenicah in dve v Tržiču. Na predavanjih člani zvedo vse o koronarni bolezni, kako jih preprečiti in zdraviti. Pohodov se letno udeleži preko 600 pohodnikov. Obnovitvene rehabilitacije v toplicah pa v dveh terminih okrog 150 članov. Društvo organizira tudi rekreativno - kulturne dejavnosti, ki so zelo dobro obiskane. Kolikšen pomen ima delovanja društva se zaveda preko 200 aktivnih članov, ki z udejstvovanjem v programih ohranja psiho-fizično kondicijo in kvalitetnejše življenje, klub temu, da so srčni bolniki.