01 02 03 04 05 01 02 03 04 05 01

Člani Koronarnega društva Gorenjske v Tržiču

Člani Koronarnega društva Gorenjske smo si v soboto, 10.12.2011 ogledovali Tržič in njegove znamenitosti. Bilo nas je 50 in imeli smo se imenitno. Ogledali smo si muzej, Kurnikovo hišo, Cerkev Marijinega oznanenja, staro mestno jedro in slišali marsikaj o zgodovini Tržiča in Tržičanov. Ogled je organizirala gospa Mateja Dolžan iz Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič, ogled sta vodila njihova turistična vodnika gospa Kavčičeva in gospod Šter. Za dobro voljo in zabavo v restavraciji Raj pa smo poskrbeli sami.

Koronarno društvo Gorenjske ima preko 200 članov, srčno žilnih bolnikov in njihovih partnerjev. Iz tržiške občine nas je včlanjenih 28. Dejavnost društva je med drugim tudi dvakrat mesečni pohod oziroma druženje. V zimskem času so to lažji pohodi in ogledi krajev, iz katerih smo člani društva. Ogled vedno organizira član, domačin. Tokrat je bil po načrtu ogled Tržiča, zadolžitev organizacije je padla seveda na nas Tržičane.

Člani društva iz Tržiča in seveda vsi gostje smo bili zelo navdušeni nad sprejemom v Tržiču. Posebno pozornost nam je posvetil tržiški župan gospod magister Borut Sajovic, ki nas je sprejel in pozdravil z občutkom za naše zdravstvene težave in naš trud da ostajamo aktivni in pozitivni. V farni cerkvi nas je sprejel in nam predstavil ter opisal cerkev Marijinega oznanenja gospod župnik Roman Starc, v Kurnikovi hiši nam je duhovito predstavila življenje v Tržiču v Kurnikovih časih direktorica muzeja gospa Melanija Primožič, muzej pa nam je razkazal restavrator gospod Boštjan Meglič. Po triurnem ogledovanju Tržiča so nam v restavraciji Raj pripravili zelo okusno in bogato kosilo in nam postregli na najvišji ravni. Vsem, ki ste pripomogli, da smo se v Tržiču res prijetno počutili iskrena hvala.

Naj ob tej priložnosti povem, da je Koronarno društvo Gorenjske odprto za vsakega, ki ima srčno žilne težave in za njihove partnerje. Člani si pomagamo med seboj in se trudimo ohranjati aktivno življenje. Imamo odlično vodstvo, ki organizira po vseh krajih, od koder smo člani, enkrat tedensko telovadbo, ki jo vodijo strokovno usposobljene fizioterapevtke, vsakih 14 dni se odpravimo na skupinski pohod, enkrat mesečno imamo zdravstveno predavanje s področja naših težav, dvakrat na leto se odpravimo na eno tedensko obnovitveno rehabilitacijo v Šmarješke toplice in še in še. To naj zveni kot vabilo, če imate podobne težave kot mi oziroma naši partnerji, pridružite se nam. Sedež društva je v Kranju, Jezerska cesta 41 400 Kranj. Telefon: 051/371 396 – predsednik in 031/742 278 – tajnica.

besedilo: Marinka Rotar
fotografije: Marinka Rotar