01 02 03 04 05 01 02 03 04 05 01 02 03 04 05 01 02 03 04 05

Ogled protokolarnega objekta Brdo

Brdo, 24. november 2012 - Za 16. pohod v letu 2012 smo se zbrali na parkirišču pred hotelom Kokra na Brdu. Od tu smo pod vodstvom vodičk Tine in Mojce krenili na obhod po posestvu. Najprej smo postali pred Zoisovo hišo, potem pa naprej do terase gradu Brdo. Po predstavitvi vseh dejavnosti smo šli naprej po Gabrovem drevoredu mimo jezer do Račjega otoka. Postali smo tudi pred hišico, kjer se je leta 1991 odvijala pomembna dejavnost ob osamosvojitvi Slovenije. Pot nas je vodila mimo konjušnice do Kongresnega centra. V centru smo si ogledali vse dvorane v pritličju in tudi eno v kletnih prostorih. S tem ogledom smo ogled Brda zaključili in se odpravili na »zasluženo malico« v restavracijo Viva na Kokrici. Vsem 50 udeležencem nam je razpoloženje popestril lep sončen dan.