Žiganja vas – Udin boršt – Kriva jelka

Žiganja vas, 21. julij 2012 - Pohod smo pričeli ob 9.30 uri pri trgovini Tuš v Žiganji vasi, do Udin boršta in naprej proti Krivi jelki. Malo pred ciljem smo si ogledali hiške iz lubja, katere največ uporabljajo taborniki in spominjajo na nekdanja rokovnjaška skrivališča. Tu nas je pričakal vodja kluba Rokovnjač iz Dupelj in nam orisal nekaj dogodkov iz življenja rokovnjačev 200 let nazaj.
Tu sta nas naša organizatorja Janez in Marinka Rotar presenetila z domačim prigrizkom. Sonja Žegarac pa je poskrbela, da smo se še posladkali. Okrepčani smo nadaljevali pot naprej do vasi Sebenje, kjer smo se ustavili na kmečkem turizmu. Pohod smo zaključili okrog 15. ure.
Hvala našim tržiškim organizatorjem Marinki, Janezu in Sonji, ki vedno pripravijo odličen pohod. Vedno nas pogostijo in poskrbijo, da se imamo zares lepo.
Kljub vremenski grožnji z dežjem, se nismo ustrašili in pohod veselo opravili in zadovolji odšli domov.