Predavanja v društvu...

V sredo 19. februarja 2020 ob 18. uri smo v sejni sobi 15 v I. nadstropju občine Kranj organizirali zanimivo predavanje z naslovom POMEN REDNE TELESNE AKTIVNOSTI PRI KRONIČNIH BOLNIKIH. Predaval je asistent Tomaž Hafner, dr. med., spec. pulmolog

Vabilo na predavanje

V sredo, 18. decembra 2019 ob 18,15 nam je v veliki dvorani doma krajanov na Primskovem predaval doc. dr. Robert Marčun, dr. med., internist in pnevmolog. Naslov predavanja je bil KDAJ JE POTREBNO ZARADI KAŠLJA K ZDRAVNIKU?

Vabilo na predavanje

V sredo 20. novembra 2019 ob 18. uri nam je v veliki dvorani Doma krajanov Primskovo predavala Maja Kozlevčar Živec, dr. med., spec. fiz. reh. med. Naslov predavanja OSTEOPOROZA – PREVENCA, ZDRAVLJENJE IN ZAPLETI.

Vabilo na predavanje

V sredo, 16. oktobra 2019 smo ob 18. uri v veliki dvorani Doma krajanov Primskovo prisluhnili predavanju z naslovom POMEMBNI UKREPI ZA OHRANITEV ZDRAVJA. Predaval je Metod Prašnikar, dr. med. spec. internist, kardiolog.

Vabilo na predavanje

V okviru obširne akcije ozaveščanja bolnikov ob svetovnem dnevu srčnega popuščanja, ki poteka v sodelovanju z družbo Novartis, smo imeli v Koronarnem društvu Gorenjske v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem 15. maja 2019 predavanje z naslovom Kronično srčno popuščanje - poslušajmo svoje srce in ukrepajmo. Pred polno dvorano poslušalcev je predavala Ana Veternik Debeljak, dr. med. spec. interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine.

Vabilo na predavanje

V sredo, 13. Februarja 2019 ob 18. Uri nam je v veliki dvorani Doma krajanov Primskovo predaval doc. dr. Gregor Mlinšek, dr. med. Tema predavanja je bila vitamin D in njegov vpliv na zdravje. Predavanja se je udeležilo tudi veliko zunanjih slušateljev.

Vabilo na predavanje

23. januarja 2019 ob 18. uri smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem zanimivo predavanje z naslovom Duševni dejavniki pri obolenjih srca in ožilja ter njih preventiva. Predaval je dr. Janez Rojšek, spec. klin. psih. psihoterapevt-supervizor.

Vabilo na predavanje

V sredo, 21. novembra 2018 ob 18. uri smo v veliki dvorani Doma krajanov prisluhnili predavanju z naslovom IDIOPATSKA PLJUČNA FIBROZA (IPF). Predavala je prim. Katarina Osolnik, dr. med. spec. inter. med. Predavanje smo organizirali s pomočjo Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije.

Vabilo na predavanje

V sredo, 17. oktobra 2018 ob 19:30 smo v polni veliki dvorani prizidka Doma krajanov na Primskovem prisluhnili predavanju z naslovom SRČNO POPUŠČANJE; VČERAJ- DANES - JUTRI. Predavala je Ana Veternik Debeljak, dr. med. spec. interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine.

Vabilo na predavanje

Predstavitev KD Gorenjske v Preddvoru

V četrtek, 17. maja 2018 ob 19. uri smo v sodelovanju z Občino Preddvor in Javnim zavodom za turizem Preddvor v dvorani Doma Zgornja Bela organizirali predavanje za občane Preddvora in okoliških kraje. Predaval je Metod Prašnikar, dr. med. kardiolog, specialist interne medicine. Po predavanju z naslovom ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA, CILJI, KI JIH MORAMO DOSEČI, je predsednik Koronarnega društva Gorenjske Ferdo Meglič prisotne seznanil z delom društva. Cilj društva je predstaviti naše rehabilitacijske programe predvsem v krajih, kjer še nimamo vadbenih skupin in ob včlanitvi v društvo čim večjemu številu koronarnih bolnikov nuditi kvalitetno doživljenjsko rehabilitacijo.

Vabilo na predavanje

V sredo 18. aprila 2018 nam je ob 18. uri v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem predaval dr. Peter Radšel, dr. med. spec. inter. medicine. Naslov predavanja: POTEK ZDRAVLJENJA BOLNIKA PO OŽIVLJANJU. Vsi obiskovalci predavanja smo izvedeli marsikaj novega.

Vabilo na predavanje

V sredo, 14. februarja 2018 smo ob 19. uri v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem prisluhnili zanimivemu predavanju z naslovom BOLEZNI SRCA IN OŽILJA TER GORNIŠTVO Predaval je primarij dr. Iztok Tomazin, dr. med. specialist družinske in urgentne medicine. Predavanje je bilo zelo zanimivo, ker ga je predavatelj popestril z osebnimi izkušnjami in fotografijami iz svoje dolgoletne prakse, kot doktor tudi s helikopterskim reševanjem. Vsekakor odlično predavanje!

Vabilo na predavanje

V sredo, 17. januarja 2018 smo ob 18. uri v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem prisluhnili zanimivemu predavanju z naslovom "Na kaj moramo biti pozorni pri jemanju zdravil proti strjevanju krvi". Predavala je dipl. med. sestra Tanja Žontar.

Vabilo na predavanje

V sredo, 18. oktobra smo v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem poslušali zanimivo predavanje prof. dr. Bojana Vrtovca, dr. med. Predaval je o zdravljenju srčnega popuščanja z matičnimi celicami. Obiskovalci so bili nad predavanjem zelo navdušeni in so predavatelju zastavili tudi precej vprašanj, na katera je z veseljem odgovoril.

Vabilo na predavanje

V sredo, 12. aprila 2017 ob 19. uri smo imeli predavanje v Dom krajanov na Primskovem, z naslovom SRČNI UTRIP – LE ŠTEVILKA? Predavala je Ana Veterniki Debeljak, dr. med., spec. inter. medicine, kardiologije in vaskularne medicine. Na istem predavanju nam je gospod Urban Osvald, predstavnik podjetja Saving d.o.o. predstavil novost pri nas. Kako izgleda in deluje mali prenosni EKG.

Vabilo na predavanje

V sredo, 22. februarja 2017 ob 18. uri smo prisluhnili potopisnemu predavanju Janeza Frantarja z naslovom Chemin du Puy – Via Podiensis.

Vabilo na predavanje

V sredo, 25. februarja 2017 ob 18. uri smo prisluhnili dipl. med. sestri Mojci Dolhar, ki je predstavila pravilno in zdravo prehrano.

Vabilo na predavanje

V sredo, 21. decembra 2016 ob 18. uri, nam je predaval prof. dr. Aleš Blinc, dr. med., predstojnik KO v Kliničnem centru Ljubljana. Naslov predavanja KORONARNE BOLEZNI IN BELEZNI ARTERIJ V NOGAH. Zanimivega predavanja se je udeležilo rekordno število slušateljev.

Vabilo na predavanje

Jana in Janez Frantar

V sredo, 12. oktobra 2016 ob 18. uri je v Domu krajanov Primskovo predaval Janez Fajfar. Zakonca Frantar sta že večkrat prehodila Jakobovo pot Camilo de Santiago). Na tem predavanju smo si v sliki, besedi in glasbi ogledali zanimivo potopisno predavanje od ene teh poti.

V sredo, 20. aprila 2016 ob 18. uri smo imeli predavanje z naslovom Ultrazvočni pregled vratnih arterij za ugotavljanje prisotnosti ateroskleroze v telesu. Predavala je prim. Marija Mulej, dr. med.

Vabilo na predavanje

V sredo, 17. februarja 2016 ob 18. uri smo imeli predavanje z naslovom Poskrbimo za zdravje naših nog. Predavala je Tamara Levičnik, dr. med. specialistka dermatovenerologije.

Vabilo na predavanje

V sredo, 23. decembra 2015 ob 18. uri, smo imeli zadnje predavanje v letu 2015. Motivacijski seminar pod naslovom Zmorem, je vodila Nena Dautanac, motivacijska govornica.

Vabilo na predavanje

V sredo, 14. oktobra 2015 ob 18. uri, smo imeli v okviru praznika Krajevne skupnosti Primskovo prikaz dela z avtomatskim defibrilatorjem pod vodstvom Monike Grünfeld, dr. med.

Vabilo na predavanje

V sredo, 20. maja 2015 ob 18. uri nam je v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem predaval specializant otorinolaringologije in cervikofacialne kirurgije Miha Zabret, dr. med. In še naslov zelo zanimivega predavanja: Sluh in okvare sluha v tretjem življenjskem obdobju.

Vabilo na predavanje

V sredo, 15. aprila 2015 ob 18. uri nam je veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem predaval Damijan Perne, dr. med., specialist psihiater. Spoznali smo veliko novega o DEMENCI.

Vabilo na predavanje

V sredo, 18. februarja ob 18. uri smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem letošnje drugo predavanje. Predaval je prim. Tomislav Majić, dr. med., specialist internist, kardiolog, zaposlen v Zdravilišču Šmarješke toplice. Naslov predavanja: Zakaj zbolimo? Kaj lahko sami storimo za zdravje srca in ožilja?

Vabilo na predavanje

V sredo, 14. januarja ob 18. uri smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem letošnje prvo predavanje. Predavala je Andreja Jenko, medicinska pedikerka o negi nog.

Vabilo na predavanje

V sredo, 10 . decembra ob 18. uri smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem zadnje predavanje v letu 2014 z naslovom Življenski slog in zdravje srca in ožilja. Predaval je priznani dr. med., specialist internist, kardiolog Metod Prašnikar.

Vabilo na predavanje

V sredo, 19. novembra smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem ob 18. uri predstavitev zgoščenke z naslovom Kako bolje živeti s srčnim popuščanjem. Predavateljica je bila Tanja Žontar, dipl. med. sestra.

Vabilo na predavanje

V sredo, 15. oktobra smo imeli v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem od 16. do 19. ure prikaz temeljnega postopka oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja pri zastoju srca. Sodelovali so tudi: Gorenjske lekarne, podjetje Fidimed, klinika Golnik in Koronarno društvo Gorenjske.

Vabilo na predavanje

V sredo, 24. septembra ob 19. uri smo v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem, prisluhnili zanimivemu predavanje z naslovom Dejavniki tveganja za koronarno bolezen in možnosti preventive.
Predaval je Andrej Vugrinec, dr. med., specialist kardiologije, vaskularne in interne medicine.

Vabilo na predavanje

V sredo, 21. maja ob 19. uri smo imeli v dvorani Doma krajanov na Primskovem zanimivo predavanje z naslovom Od hipertenzije do srčnega popuščanja oz. Kako pravilno izmeriti krvni tlak in kaj lahko storimo sami zase. Predavala sta prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med. in Tanja Žontar, dipl. med. sestra.

Vabilo na predavanje

V sredo, 16. aprila nam je predavala Ana Veternik Debeljak, dr. med., specialist kardiologije in vaskularne medicine na temo Najpogosteje uporabljena zdravila pri kardioloških bolnikih.

Vabilo na predavanje

V sredo, 12. februarja 2014 ob 18. uri smo v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem poslušali predavanje z naslovom Stabilna ishematična bolezen in hitrost srčnega utripa. Predavala je Jana Ambrožič, dr. med. spec. interne medicine, zaposlena na kliničnem oddelku za kardiologijo UKC Ljubljana.

Vabilo na predavanje

V sredo, 22. januarja 2014 ob 18. uri smo v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem z zanimanjem prisluhnili predavanju Alenka Helena Jagodic Vilfan mag. farm. na temo ZMOTE IN RESNICE PRI JEMANJU ZDRAVIL.

Vabilo na predavanje

V sredo, 20. novembra 2013 ob 18. uri smo smo v veliki dvorani Doma krajanov na Primskovem poslušali zanimivo predavanje z naslovom ZDRAVA HRBTENICA DO 100 LET. Predaval nam je Marjan Radetič, dr. med.

Vabilo na predavanje

V sredo, 16. oktobra 2013 smo imeli od 16. do 19. ure delavnico s prikazom TEMELJNEGA POSTOPKA OŽIVLJANJA Z UPORABO AVTOMATSKEGA DEFIBRILATORJA PRI ZASTOJU SRCA.

Vabilo na predavanje

V sredo, 25. septembra 2013 nam je ob 18. uri predavala Marjana Bratkovič, dipl. med. sestra. Predavanju z naslovom ŽIVLJENJE S KRONIČNO OBSTRUKTIVNO PLJUČNO BOLEZNIJO smo prisluhnili z velikim zanimanjem, namenjeno pa je bilo predvsem zdravemu življenju brez cigarete.

V sredo, 22. maja smo poslušali prof. dr. Franca Strleta, dr. med., ki nam je predaval o boleznih, ki jih prenašajo klopi.

V sredo, 24. aprila 2013 ob 18. uri, nam je predavala mag. Maja Dolenc Novak, dr. med., zaposlena na kliniki za nuklearno medicino Kliničnega centra v Ljubljani. Z velikim zanimanjem smo prisluhnili predavanju z naslovom MOTNJE SRČNEGA RITMA.

V sredo, 23. januarja ob 18. uri nam je predavala dr. Barbara Gužič Salobir, zaposlena v Kliničnem centru, na kliniki za nuklearno medicino v Ljubljani. Predavanja z naslovom ŽENSKO SRCE se je udeležilo rekordno število naših članov in ostalih obiskovalcev.

V sredo, 27. februarja ob 18. uri nam je predaval Marjan Kristanc, dr. med. spec. inter. zaposlen v Bolnici Golnik. Poslušali smo zanimivo predavanje z naslovom CEPLJENJE PRI KRONIČNIH BOLEZNOH.

V sredo, 12. decembra nam je predaval prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med. spec. kardiolog. Naslov predavanja Ali poznamo srčno popuščanje in zakaj ne?

V sredo, 21. novembra nam je predavala Andreja Krt Lah, dr. med., specialistka javnega zdravja, zaposlena v Zavodu za zdravstveno varstvo v enoti za epidemiologijo nalezljivih bolezni. Naslov predavanja KAKO POSKRBIM, DA ZA PLJUČNICO NE ZBOLIM.

17. oktobra ob 18. uri nam je Monika Grünfeld, dr. med. predavala o pravilni uporabi avtomatskega defibrilatorja pri zastoju srca.

Od 16. do 18. ure pa smo imeli praktični prikaz uporabe avtomatskega defibrilatorja.

V sredo, 23. maja smo gostili predavateljico Stašo Melink, dr. dent. med. spec. čeljustne in zobne ortopedije. Imela je zelo zanimivo predavanje za strukturo našega članstva. Naslov predavanja je bil ORTODONTSKA OBRAVNAVA PRI ODRASLIH. Po predavanju je zdravnica prijazno odgovarjala na vprašanja obiskovalcev.

Brankica Bašić Narić dr. med. spec. otorinolaringologinja nam je predava 25. aprila v veliki dvorano Doma krajanov na Primskovem. Predavanja z naslovom VRTOGLAVICA se je udeležilo veliko naših članov in seveda tudi precej zunanjih obiskovalcev. Naših predavanj se udeležuje vedno več občanov Kranja in okolice, saj imamo prost vstop za vse, ki jih tema predavanja zanima.

Tamara Heraković, dr. med. specialistka dermatovenerologije, je zaposlena v ambulanti bolnice Jesenice. Odzvala se je našemu vabilu in nam 22. februarja 2012 predavala o glivičnih okužbah na nogah. Predavanja se je udeležilo veliko naših članov in tudi drugih občanov, ki sicer niso včlanjeni v KD Gorenjske.  več o tem...

Jernej Sitar dr. med., ki sodi med mlajše zdravnike, je zaposlen v bolnici na Golniku. Naslov njegovega predavanja: Kako ohraniti zdrava pljuča in srce.

Damjana Perneta, dr. med. spec. psihiater, poznamo kot nekdanjega župana mestne občine Kranj. Zaposlen je v psihiatrični bolnici v Begunjah. Naslov njegovega predavanja: Demenca - kako jo prepoznamo.

Metod Prašnikar, dr. med. spec. inter. kardiolog je predsednik strokovnega sveta Koronarnega društva Gorenjske. Že večkrat nam je predaval. Naslov zadnjih predavanj: Novosti v zdravljenju srca in ožilja, Ukrepi za preprečevanje bolezni srca in ožilja itd.

Dr. Radovan Starc, dr. med. spec. kardiolog je vrhunski strokovnjak, zaposlen na oddelku kardiologije v Kliničnem centru Ljubljhana. Že dvakrat se je odzval našemu vabilu in nam predaval. Naslova predavanj: Stres in srčno-žilne bolezni in zelo zanimivo predavanje Francoski paradoks - upočasnjeno staranje.

 

Organizator predavanj je:
Tomaž Gruden
gsm: 041/624-480
e-pošta: tomaz.gruden@koronarno-drustvo.si
 

Predavanja v letu 2019

V letu 2019 smo organizirali 10 predavanj, katerih se je udeležilo 533 slušateljev oziroma povprečno 53 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
23. jan. Duševni dejavniki pri obolenjih srca in ožilja ter njih preventiva Dr. Janez Rojšek, spec. klin. psih., psihoterapevt-supervizor
13. feb. Vitamin D in njegov vpliv na zdravje Doc. dr. Gregor Mlinšek, dr. med.
10. apr. Predavanje novega vodje zdravstva Ante Višič, dr. med., spec. inter. med.
11. apr. Zdrava prehrana za srčno žilne bolnike Janja Strašek
15. maj. Kronično srčno popuščanje – poslušajmo svoje srce in ukrepajmo Dr. Veternikova
07.-14. okt. Možganska kap Doc. dr. Martin Rakuša, dr. med.
07.-14. okt. Žilne opornice in obvodi Prim. Gorazd Košir, dr. med.
16. okt. Pomembni ukrepi za ohranitev zdravja Predavanje - Prašnikar
20. nov. Osteoporoza – prevenca, zdravljenje in zapleti Maja Kozlevčar živec, dr. med. spec. fiz. reh. med.
18. dec. Kdaj je potrebno zaradi kašlja k zdravniku Predavanje – doc. dr. Robert Marčun, dr. med., internist in prevmolog

Predavanja v letu 2018

V letu 2018 smo organizirali 10 predavanj, katerih se je udeležilo 469 slušateljev oziroma povprečno 47 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
17. januar Na kaj moramo biti pozorni pri jemanju zdravil proti strjevanju krvi Tanja Žontar, dipl. med. sestra
14. februar Bolezni srca in ožilja in gorništvo Prim. dr. Iztok Tomazin, dr. med., spec. družinske in urgentne med.
18. april Zdravljenje bolnika po oživljanju Dr. Peter Radšel 040/433-599
6.-13. maj Visok krvni tlak in hipertenzija Danilo Radošević, dr. med. spec. int. Medicine
6.-13. maj Koronarna bolezen in depresija Petra Cvelber, med. sestra
17. maj Zdravje srca in ožilja, cilji, ki jih moramo doseči Metod Prašnikar
9. oktober Demenca Martin Rakuša, UKC MB nevrokirurg
10. oktober Žilne opornice in obvodi Prim. Gorazd Košir, dr. med.
17. oktober Srčno popuščanje – včeraj, danes, jutri Ana Veternik, dr. med.
21. november Idiopatska pljučna fibroza IPF Prim. Katarina Osolnik, dr. med.

Predavanja v letu 2017

V letu 2017 smo organizirali 9 predavanj, katerih se je udeležilo 497 slušateljev oziroma povprečno 55 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
25. januar Zdrava prehrana Mojca Dolhar, dipl. med. sestra
22. februar Chemin du Puy – Via Podiensis Janez in Jana Frantar
22. marec Zbor članov, izvoljen novi predsednik
12. april Srčni utrip – le številka? Ana Veternik – Debeljak in Urban Oskar
11. maj Delovanje srca Primarij Gorazd Košir, dr. med.
10. oktober Možganska kap Martin Rakuša UKC MB nevrokirurg
11. oktober Bolezni srca Primarij Gorazd Košir, kardiokirurg UKC MB
18. oktober Zdravljenje srčnega popuščanja z matičnimi celicami Prof. dr. Bojan Vrtovec, dr. med.
20. december Pogovor o zdravju srca in ožilja Metod Prašnikar, dr. med. kardiolog

Predavanja v letu 2016

V letu 2016 smo organizirali 9 predavanj, katerih se je udeležilo 540 slušateljev oziroma povprečno 60 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
17. februar Poskrbimo za zdravje naših nog Dr. Tamara Levičnik
16. marec Zbor članov
20. april Ultrazvočni pregled vratnih arterij Dr. Marija Mulej
09. maj Skrb za zdravje srca in ožilja Mag. Sabina Jakše Hren
12. oktober Jakobova pot Janez Frantar
18. oktober Srčna bolezen in dejavniki tveganja Dr. Vugrinec Andrej
19. oktober Okrevanje po operaciji srca Dr. Košir – UKC Maribor
20. oktober Psihološko predavanje Siniša Pešić – psiholog
21. december Koronarne bolezni in bolezni arterij v nogah Prof. dr. Aleš Blinc

Predavanja v letu 2015

V letu 2015 smo organizirali 12 predavanj, katerih se je udeležilo 626 naših članov in zunanjih udeležencev.

datum naslov predavanja predavatelj
14. januar Nega nog – medicinska pedikura Andreja Jenko
18. februar Zakaj zbolimo – kaj sami naredimo za zdravje srca Dr. Tomislav Majić, kardiolog
15. april Demenca Dr. Damjan Perne, psihiater
04. maj Kardiologija – srčne zaklopke Dr. Matjaž Bunc
05. maj Zdrava prehrana Janja Strašek
09. maj Delavnica za spomin Dipl. psih. Tamara Radošević
20. maj Sluh in okvare sluha Dr. Miha Zabret, otorinolaringolog
14. oktober Oživljanje s pomočjo defibrilatorja Dr. Monika Grünfeld
20. oktober Zdrava prehrana Marija Sraka
21. oktober Srčne bolezni Dr. Košir – bolnica Maribor
24. oktober Srčne opornice Dr. Matjaž Bunc
23. december Zmorem – motivacijski seminar Nena Dautanac

Predavanja v letu 2014

Predavanj v letu 2014 je bilo 8 in jih je obiskalo 524 ljudi oziroma 65,5 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
22. januar Zmote in resnice pri jemanju zdravil Alenka Helena Jagodic Vilfan, mag. farmacije
12. februar Stabilna ishematična bolezen in hitrost srčnega utripa Jana Ambrožič, dr. med., spec. interne medicine, klinični oddelek za kardiologijo UKC Ljubljana
22. marec Zbor članov KD Gorenjske
16. april Najpogosteje uporabljena zdravila pri kardioloških bolnikih Ana Veternik Debeljak, dr. med. spec. kardiologije in vaskularne medicine
21. maj Od hipertenzije do srčnega popuščanja – Kako pravilno izmeriti srčni tlak in kaj lahko storim sam zase Prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med. Tanja Žontar, dipl. med. sestra
21. junij Piknik KD Gorenjske
24. september Dejavniki tveganja za koronarno bolezen in možnosti preventive Andrej Vugrinec, dr. med. specialist kardiologije, vaskularne in interne medicine
15. oktober Temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja pri zastoju srca Gorenjske lekarne, Institut Golnik, Fidimed Ljubljana in Koronarno društvo Gorenjske
17. november Kako bolje živeti s srčnim popuščanjem Tanja Žontar, dipl. med. sestra
10. december Življenjski slog in zdravje srca in ožilja Metod Prašnikar, dr. med. spec. internist, kardiolog

Predavanja v letu 2013

Predavanj v letu 2013 se je udeležilo 893 članov in zunanjih obiskovalcev, oziroma 89 na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
23. januar Žensko srce Dr. Barbara Guzič Salobir
27. februar Cepljenje pri kroničnih boleznih Marjan Kristanc dr. med. spec. inter.
24. april Motnje srčnega ritma Mag. Maja Dolenc Novak, dr. med.
8. maja Srčno popuščanje - Kaj lahko storimo sami in kako pomaga Golnik Prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med.
Kdaj pomislimo na srčno popuščanje Prim. dr. Robert Marčun, dr. med.
Kako ugotovimo srčno popuščanje Tanja Žontar, dipl. med. sestra
Samooskrba pri bolnikih s srčnim popuščanjem
22. maja Bolezni, ki jih prenašajo klopi Prof. dr. Franc Strle, dr. med.
22. junij Druženje članov KD Gorenjske Piknik
25. september Življenje s kronično ob struktivno pljučno boleznijo Marjana Bratkovič, dipl. med. sestra
16. oktober Temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja pri zastoju srca Gorenjske lekarne, Klinika Golnik, PharmaSwiss, KD Gorenjske
20. november Zdrava hrbtenica do sto let Marjan Radetič, dr. med.
18. december Praznovanje 15. obletnice obstoja Koronarnega društva Gorenjske

Predavanja v letu 2012

V letu 2012 smo imeli 8 predavanj. Na vseh predavanj se je udeležilo 630 ljudi. Opazen je porast obiskovalcev, ki niso naši člani. Na število obiskovalcev pa vsekakor vpliva predavatelj, predvsem pa tema predavanja.

datum naslov predavanja predavatelj
18. januar Kako ohraniti zdrava pljuča in srce Jernej Sitar dr. mad
22. februar Glivične okužbe na nogah Tamara Herakovič, dr. med. specialistka dermavenerologije
25. april Vrtoglavica Brankica Bašić Narić, dr. med. spec. otorinolaringolog
23. maj Ortodontska obravnava pri odraslih Staša Melink, dr. dent. medicine, spec. čeljustne in zobne ortopedije
26. september Stres in srce asistent magister Tjaša Šubic, dr. med. spec. interne medicine
17. oktober Uporaba avtomatskega defibrilatorja pri zastoju srca Monika Grunfeld, dr. med.
21. november Kako poskrbim, da za pljučnico ne zbolim Andreja Krt Lah, dr. med. spec. javnega zdravja
12. december Ali poznamo srčno popuščanje in zakaj ne? prof. dr. Mitja Lajnščak, dr. med. spec. kardiolog

Predavanja v letu 2011

V letu 2011 smo imeli 7 predavanj. 20. aprila je predavanje odpadlo, ker je predavatelj prof. dr. Matjaž Bunc 20. aprila zjutraj predavanje odpovedal.

datum naslov predavanja predavatelj
19. januar Poškodbe zapestja Asist. Janez Pšenica, dr. med. kirurg specialist
23. februar Francoski paradoks – upočasnjeno staranje … Prof. dr. Radovan Starc,dr. med. spec. kardiolog
23. marec Bolezni zadnjika in danke Ivan Rauch, dr. med. kirurg kotoproktolog
20. april Nova metoda zamenjave srčne zaklopke Prof. dr. Matjaž Bunc – NI PREDAVANJA
18. maj Pogoste težave v otorinolaringologiji Aleš Grošelj, dr. med. spec. otorinolaringolog
19. oktober Prsna bolečina – srčni infarkt da ali ne Prim. Robert Marčun, dr. med.
23. november Celovita obravnava koronarne bolezni Prof. dr. Marko Gričar, dr. med.
21. december Ljubezen in zdravje Barbara Hrovatin, dr. med.

Predavanja v letu 2010

V letu 2010 smo imeli 7 predavanj. V mesecu marcu smo imeli zbor članov našega društva, julija pa tradicionalni piknik na Okroglem. Vseh predavanj se je udeležilo 617 naših članov, pa tudi nekaj zunanjih obiskovalcev. 88 obiskovalcev smo imeli povprečno na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
20. januar Demenca – kako jo prepoznamo Dr. med. Damijan Perne spec. psihiater
24. februar Stres in srčno-žilne bolezni
Sponzor predavanja Pharmaswiss
Dr. Radovan Starc, dr. med. spec. kardiolog
Farmacevtka  Urška Kikelj
28. april Nespečnost Dr. Jasmina Gabrijelčič, dr. med.
26. maj Poslabšanje vida pri starejših Prim. asist. Dragica Kosec, dr. med. spec. oftal.
20. oktober Ukrepi za preprečevanje bolezni srca in ožilja Metod Prašnikar dr. med. spec. inter. kardiolog
24. november Sodobne tehnologije v zobozdravstvu – zobni vsadki Mag. Tomaž Rotar, dr. dent. med.
22. december Ateroskleroza vratnih arterij Marija Mulej, spec. inter. medicine

Predavanja v letu 2009

V letu 2009 smo imeli 7 predavanj. Marca smo imeli redni letni zbor članov, v juniju pa tradicionalni piknik na Okroglem. Ta trend predavanje bomo obdržali tudi v prihodnje. Predavanje smo namreč opustili v mesecu septembru, ker je mnogo članov društva na posezonskem dopustu. Zelo nas veseli, da stalno narašča število slušateljev. Lanskoletno povprečje je bilo 89 obiskovalcev na predavanje.

datum naslov predavanja predavatelj
21. januar Revmatične težave in bolezni Primarij Mojca Kos Golja, dr. med.
18. februar Bolezni ščitnice Doc. dr. Simona Gaberšček, dr. med.
22. april Bolezni, ki jih prinašajo klopi Akademik prof. dr. Franc Strle, dr. med.
20. maj Bio prehrana Vanja Šubic, univ. dipl.ing.živ.teh.
14. oktober Kaj lahko sami storimo v preventivi srčno-žilnih b. Mag. Tjaša Šubic, dr. med. spec. int. med.
25. november Z uravnoteženo prehrano do zdravja Andrej Kutnar + Irena Košnik
23. december Srčno popuščanje Dr. med.. Ana Veternik Debeljak

Predavanja v letu 2008

V letu 2008 smo imeli 7 predavanj. V mesecu marcu smo imeli občni zbor članov in predstavitev Šmarjeških toplic. Novembra smo praznovali 10-letnico obstoja društva. Vseh prireditev v letu 2008 se je udeležilo 650 članov, oziroma 72,2 na prireditev.

datum naslov predavanja predavatelj
23. januar Osteoporoza in njene posledice dr. med. Maja Kozlevčar Živec
20. februar Postopki oživljanja z uporabo zunanjega defibrilatorja dr. med. Monika Grunfeld
26. marec Redni letni občni zbor – predstavitev term Šm. toplice Alenka Babič
23. april Bolezni srca in ožilja mag. farm. Mojca Kovač, Krka d.d.
21. maja Težave s prostato mag. Marko Lovšin, dr.med. spec. urologije
20. junij Piknik za člane društva na Okroglem -
15. oktober Osteoartroza ali obraba sklepov asist. mag. Klemen Grabljevec, dr. med.
21. november Praznovanje 10-letnice KD Gorenjske Program v Dom krajanov Primskovo
16. december Novosti v zdravljenju srca in ožilja kardiolog dr. Metod Prašnikar

 
     
   
  Koronarno društvo Gorenjske (c) 2011