Obvestila...

Jesenska obnovitvena rehabilitacija - Zdravilišče Radenci od 2. do 9. oktobra 2022

Za informacije in prijavo na rehabilitacijo kontaktirajte predsednika društva Miroslava Klevišarja na tel.: 031 357 077 ali na e-mail: miro_k@t-2.net. Rok za prijavo je 10. september 2022.

Ponudba - Rehabilitacija Radenci 2022

Gori, doli - naokoli!

Življenje teče in nič ne reče, samo nasmeh je včasih bolj grenak. Ne bomo ga grenili, ampak skupaj z lepimi doživetji celo bogatili
Doktor Trstenjak je, ko je bil star 81 let dejal: Ni važno koliko si star – ampak KAKO si star! Važna je vsebina. S čim zapolnimo to naše življenje.
Naša srečanja oziroma obnovitvena rehabilitacija v Šmarjeških toplicah je pravi balzam za našo dušo in srce. Srce je največje darilo – več ko ga daš, več ga imaš.
Misliti moramo na čilost in zdravje. Naše življenje se podaljšuje in tudi skrb zanj. Rekreacija je za vsakogar od nas nepogrešljiva, vsestranska sprostitev pa neprecenljiva. Sodobni zdravstveni programi zelo priporočajo vsakodnevno rekreativno gibanje, ustrezno prehrano, obvladovanje stresa, redne zdravstvene preglede in predavanja. Tudi druženja in prijateljevanja ni nikoli preveč. Pregovor pravi: Dokler imamo prijatelje je lepa sedanjost.
Kdor hoče ostati dolgo pri močeh, mora biti dejaven, veder, optimističen in v vsakem pogledu zmeren.
Čim dlje je treba trenirati umsko in telesno sposobnost. Dobra volja in veselje podaljšujeta naše življenje. Življenje brez veselja je kot oljka brez olja. Kadar se pojavi veselje, mu moramo odpreti vrata in okna na stežaj, ker nikoli ne pride v nepravem času.
Naj vas v DAN, ki je pred nami, popeljem z mislimi meni ljubega pesnika Toneta Pavčka: »Treba je mnogo preprostih besed, kakor so kruh, ljubezen dobrota, da ne bi v slepi temi na križpotjih zašli s pravega pota. Treba je mnogo tišine, tišine znotraj in zunaj nas, da bi slišali glas SRC in njih veličine. Treba je tišine – tišine, kot nam jo je pričarala Petra.
Še za konec – na kratko.
Življenje v naravi se bo umirilo, k nam bosta pronicala vlaga in hlad, a nekaj se nikakor ne bo spremenilo – ljubezen, prijateljstvo, največji zaklad.

besedilo: Vera Blaznik

 

Organizator rehabilitacije je:
Manca Gruden
gsm: 031/742-278
e-pošta: manca.gruden@koronarno-drustvo.si
 
0

...

01 02 03 04 05

Teden rehabilitacije v Radencih - 2022

Po tednu obnovitvene rehabilitacije ki smo jo imeli v Radencih, smo se 09.10.2022 vrnili domov. Upam in mislim, da je večina zadovoljna odšla domov, saj smo imeli prekrasno vreme. Program tokrat ni bil preveč napolnjen, saj se še vedno pozna vpliv Covida. Vsako jutro smo imeli telovadbo v bazenu, po zajtrku smo se zbrali v sejni sobi in po vodstvom terapevtke telovadili. Imeli pa smo tudi predavanje o zdravi prehrani srčnih bolnikov. Tudi pohodi so bili v programu in to pod vodstvom animatorke Janje. Ogledali smo si železni vrelec, potem smo odšli do Petanjskega vrelca, v soboto pa še daljši pohod na Kapelo. V četrtek zvečer smo se nasmejali v kongresni dvorani PRLEŠKI KOMEDIJI, to je bila komedija v prleškem narečju. V petek popoldne smo se odpravili z avtobusom na izlet do Jeruzalema (Slovenske Toskane). Po ogledu prečudovite panorame Jeruzalema, smo se odpeljali v Ljutomer na prleške špecialitete. Sledil je ogled muzeja in cerkve nato pa prevoz z avtobusom v hotel. Tudi po večerji srno se družili v sejni sobi, saj je bila ves teden rezervirana samo za nas, priredili smo tudi tombolo in pa srečolov. Upam, da se vidimo zopet prihodnje leto, lep pozdrav vsem.

0

...

01 02 03 04 05 06 07

Rehabilitacija v Termah Šmarješke toplice - maj 2018

Teden, ki smo ga 46 članov skupaj preživeli v Šmarjeških toplicah je za nami. Verjamem in upam, da vas je večina zadovoljnih, veselih in ste se vrnili domov polni prijetnih spominov. Skupaj smo vsako jutro telovadili, zaradi številčne udeležbe v dveh skupinah, najprej v vodi, po zajtrku pa še v telovadnicah, najprej na blazinah in nato še na stolih. Popoldanske ure so bile namenjene pohodom, malo krajšim, pa tudi malo daljšim. Najdaljša sta bila v Klevevž in na Otočec. Imeli smo tudi zelo zanimivo predavanje dr. Danila Radoševića o visokem krvnem tlaku, Janja Strašek nas je poučila o novostih v prehrani, pripravljali smo sadne napitke, spoznavali smo zelišča, delali rože iz papirja, se peljali s turističnim vlakcem in še bi lahko naštevala. Zvečer pa smo se družili, se podali na sprehode in se veselili skupnih uric. Imeli smo tudi zanimiv izlet: najprej v vas Krka, ki je znana predvsem po nadaljevanki Reka ljubezni, nato smo si ogledali Krško jamo in izvir reke Krka, na koncu pa še prelep grad Bogenšperk. Vreme ves teden pa prekrasno in smo lahko uživali tudi v prekrasni naravi zunanjega lesenega bazena.

Naslednji teden pa nas že čakajo narcise saj imamo v soboto 19. maja pohod po poteh narcis. Ne pozabite se prijaviti tudi na 18. županov tek na Brdu pri Kranju.

Se vidimo, do takrat pa se imejte zelo lepo, ostanite zdravi in zadovoljni. Ani

0

V parku Zdravilišča Radenci smo posadili svoj srčni hrast, ki simbolizira žilavost, trdnost in tudi moč. "Močan je kot hrast". Obljubili smo, da bomo spremljali njegovo rast in se vračali na rehabilitacijo v kraljestvo treh src.

Obnovitvena rehabilitacija v Zdravilišču Radenci 2015

Sprejem na dan prihoda prisrčen. Bazeni krasni. Zelo dobro je, da imajo tudi pravi plavalni bazen (50 m) s temperaturo vode od 27 do 29 stopinj, kjer je mogoče res plavati in to dalj časa in ne samo čofotati v topli vodi. V toplih bazenih oz. v tem prostoru imajo tudi bazenček s hladno vodo za »kneipanje«. Topli bazeni so veliki, prostor zelo zračen. Tudi zunanji bazen je super. Telovadba je bila trikrat dopoldne. Vaditelji super. Obstaja tudi večerna zunanja telovadba (zunaj hotela) dvakrat tedensko pod odličnim strokovnim vodstvom. Tudi popoldanski pohodi so bili dobri. Izlet v Dobrovnik (orhideje in tropski vrt) ter oljarna Šeruga je bil odličen.

Na hotelsko nastanitev nimam nobenih pripomb. Sobe primerno velike. Postelja zame dobra. Samopostrežni sistem hrane mi je zelo ustrezal, ker je mogoče izbrati to, kar ti najbolj »paše«. Hrana dobra. Animatorji, ki so ves teden skrbeli za nas in bili z nami od zgodnjega jutra do večera (Janja, Dominik in Stanko) so bili izredno srčni in prizadevni.

Zame je bil ves teden krasen in nimam nobenih pripomb. Mislim, da je bil ta teden prava popestritev v naših obnovitvenih rehabilitacijah. Bilko bi dobro, da bi letos začeto prakso nadaljevali tudi v naslednjih letih. - Dragica Pirih

Zelo dobrodošla sprememba. Bila sva povsem zadovoljna. Nova okolica, udoben hotel, prijazno osebje, dobra hrana, organizacija in vodenje, odlični bazeni in zelo ugodna voda. Ocena - odlično. Upava, da drugo jesen to ponovimo. - Marinka in Janez Rotar

0

...

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

Obnovitvena rehabilitacija v Termah Šmarješke toplice

Vsako leto dvakrat (spomladi in jeseni) se člani Koronarnega društva Gorenjske za teden dni odpravimo v Šmarješke toplice, ki delujejo v okviru Term Krka.
Letošnjo pomlad (aprila 2012) smo bili že petindvajsetič. Člani društva pridemo v Šmarješke toplice z brezplačnim prevozom (avtobus) ali s svojimi vozili. Pri namestitvi lahko izbiramo med eno- ali dvoposteljnimi sobami v hotelu Šmarjeta ali Toplice. Ravno tako imamo na izbiro polni ali polpenzion.
Vsak dan bivanja se prične z telovadbo v notranjem bazenu. Sledi zajtrk in po njem telovadba v telovadnici. Glede na število članov smo razdeljeni na več skupin. Dopoldan se konča s telovadbo za krepitev hrbtenice. Sledi kosilo in po njem pohod po okolici. V letih odkar obiskujemo Šmarješke toplice smo okolico že dodobra spoznali. Pohodi so različne težavnostne stopnje. Bili smo peš tudi že na Trški gori (cca 2 uri zmerne hoje v eno smer), obiskali Koglo, se povzpeli na Mali in Veliki Vinji vrh… Po povratku v hotel imamo različne delavnice in predavanja. Po večerji pa se sprostimo v kavarni hotela, kjer lahko tudi zaplešemo ob zvokih raznih ansamblov. Imamo tudi svoj »hišni« ansambel. V času bivanja v Šmarjeških toplicah lahko naredimo tudi pregled srca in ožilja (ultra zvok, obremenilni test, različno masažo in se poslužujemo uslug fizioterapije).
Eno popoldne imamo rezervirano za daljši izlet z avtobusom. Obiskujemo naravne in kulturne znamenitosti dolenjske, bele krajine, štajerske…
Teden mine kot bi mignil. Pred odhodom domov se z vodstvom hotela vedno dogovorimo za datum naslednjega obiska. Da je udeležba »šole zdravega življenja« enkratna priložnost za krepitev telesa in duha je spoznalo že veliko naših članov, zato je udeležba vsako leto večja.

 
     
   
  Koronarno društvo Gorenjske (c) 2011